Rétegkezelések


zeiss-essilor
Üzletünkben Zeiss és Essilor szemüveglencsékkel dolgozunk. Egyfókuszú normál ( nem vékonyított ) , n=1.5 lencséktől kezdve a vékonyított AS 1.6 , AS1.67 és AS1.74-es lencsékig rendelhető , széles dioptria tartományban . Alap karc és tükröződésmentes bevonattal ,de akár prémium minőségű karc , tükröződésmentes , por pára és víztaszító réteggel is kérheti lencséjét , 100% UV szűrős kivitelben , akár fényre sötétedő tulajdonsággal . Napjainkban szinte nincs olyan helyzet amikor szemünket ne érné káros sugárzás .Időjárástól függetlenül (napsütéses vagy felhős időben, esőben vagy hóban) az UV sugárzás és az ibolya-kék fény káros a szemünk egészségére.Beltérben , de szinte bárhol is vagyunk káros hatással van szemünkre. Az ibolya-kék fény a LED lámpák és a fluoreszkáló fényforrások fényének alkotóeleme, melyet a legtöbb modern készülék kijelzője (számítógép, táblagép, okostelefon stb.) kibocsát magából.
Erre megoldás az Essilor Crizal Prevencia rétege.

Bővebben a lencserétegekről:


Tiszta, éles látás és kiváló UV védelem Crizal lencsével!


crizal-uv-lg


Az UV sugárzás mindenhol és mindenkor komoly veszélyt jelent, ezért szemünk védelme – akárcsak a bőrünké – elengedhetetlen!


Ezért mostantól minden Crizal szemüveglencse az Essilor által biztosított legjobb UV védelmet* nyújtja kategóriájában, egy exkluzív UV szűrő rétegnek köszönhetően. Ez az UV szűrő réteg az UVA és UVB sugarak 100%-át kiszűri és a szemüveglencse hátsó felületéről a szembe visszaverődő UV sugarakat sem engedi a szembe.
25-e-spf


Mostantól minden Crizal felületvédelemmel ellátott színezetlen szemüveglencse E-SPF=25* értékkel rendelkezik. Napszemüveglencsék esetén E-SPF=50+ (Crizal Sun UV felületvédelemmel).


Az egyes szemüveglencsék által nyújtott UV védelem mértéke nagyon különböző lehet. Az E-SPF index (Szem Napvédő Faktor) segít különbséget tenni a szemüveglencsék e téren nyújtott teljesítménye között. Az E-SPF=25 érték azt jelenti, hogy ilyen szemüvegben a szem UV védelme 25-szöröse a szemüveg nélkül elérhető UV védelemnek*.


Figyelem!
A színezetlen szemüveglencsék nem helyettesítik a napszemüveglencséket, különösen nem nyári, napsütéses időben. Megfelelő nagyságú szemüvegkerettel csökkenthető az oldalsó irányból közvetlenül a szembe érkező UV sugarak mennyisége, színezett szemüveglencsével csökken az erős fény intenzitása, polarizált napszemüveglencsével pedig az erős fény mellett a visszatükröződő fénysugarak okozta csillogás is csökkenthető.


A Crizal legyőzi a tiszta látás 5 ellenségét:
Csillogás / Tükröződés csökkentése
Anti-reflex (tükröződés-csökkentő) réteg hiányában a lencse felületéről a fény egy része visszatükröződik a szembe. A Crizal lencsék esetében nincs ilyen visszatükröződés, ezáltal élénkebbek a kontrasztok és a szem sem fárad el annyira. A lencsén nem látszik a visszatükröződés, ami sokkal esztétikusabb látványt nyújt. Egy anti-reflex réteg nélküli szemüveglencsén keresztül nem mindig látni a viselő szemeit.
vizesszemuveg


Szennyeződés-taszítás:
A Crizal lencséket úgy kezelik, hogy taszítsák a vizet és az olajat, ezért állnak ellen a szennyeződéseknek és ujjlenyomatoknak, illetve ezért olyan könnyű tisztítani őket.


Karcállóság vagy felületkeményítés
Láthatatlan felületkeményítő rétegek biztosítják, hogy a mindennapi viselés során a lencsék ne karcolódjanak és ezáltal tisztább, élesebb látást nyújtsanak.


Portaszítás
Egy hagyományos szemüveglencse letörlésekor negatív töltés keletkezik a lencse felületén, ami még jobban vonzza a port. A Crizal lencsék esetén nem képződik ilyen töltés, ezért a porszemcsék nem tapadnak a felületére.


Vízlepergetés
A Crizal lencsék vízlepergető felülete megakadályozza a víz szétterjedését a lencse felszínén. A víz apró cseppekké áll össze és könnyedén lepereg a lencse felületéről, míg hagyományos lencsék esetén a víz szétterjed és hozzátapad a lencse felületéhez.


crizal-prevencia
1. Megelőzi a szem idő előtti öregedésének kialakulását azáltal, hogy képes a káros sugárzás szelektív kiszűrésére.
Csökkenti az ibolya-kék fénynek való kitettséget és ezzel jelentősen növeli a retinasejtek élettartamát.
25-Ször jobban védi a szemet, mint UV védelem nélkül. Ez a legjobb, színezetlen lencséken elérhető UV védelem az Essilortól.


2. Segít megőrizni általános jó közérzetünket a létfontosságú látható fény átengedésével, melynek kiemelkedő szerepe van az alvás és ébrenlét, hangulatunk és kognitív teljesítményünk szabályozásában.


3. Tartósan optimális látásélményt biztosít az éles, tiszta látás 5 ellenségével szemben:
latas-ellenseg


Essilor Crizal Optifog UV:


Az egyik legáltalánosabb probléma, ami gyakran érinti a szemüveget viselőket, a pára. Elhomályosítja és akadályozza a tiszta látást, zavaró és elkerülhetetlen, ráadásul váratlanul jelenik meg.

Az Essilor áttörő megoldást talált erre a problémára: az exkluzív páramentes réteggel ellátott Optifog szemüveglencsét így az Optifog lencsék kiváló és tartós páramentességet biztosítanak úgy , hogy a fent említett Crizal tulajdonságok mindegyikét ugyanúgy tudja .

Kiemelném a Zeiss két felső kategóriás rétegét is a LoTutec és a DuraVision Platinum réteget!

LotuTec: Nano-technológia révén kifejlesztett többszörös felületkezelés műanyag szemüveglencsékre . Keményréteg védelmet , a Super ET 99%-os fényáteresztést a Clean Coat ( vízlepergető és szennyeződéstaszító réteg ) ami könnyű lencsetisztítást és tartósan tiszta lencsét biztosít .

DuraVision Platinum: A Zeiss legújabb innovációja , az eddigi legkeményebb Zeiss réteg . 9rétegű , tömör és karcálló felület , amely magába foglalja az antisztatikus tulajdonságot , Clean Coat réteget ( vízlepergető és szennyeződéstaszító réteg ) , keménylakk réteget . Alacsony színintenzitású kékeszöld árnyalatú maradvány reflex.


468 ad