Kontaktlencse rendelés


Klencse-rendelés

A kontaktlencse egy apró, rendkívül vékony optikai lencse, melyet a legkülönfélébb látásproblémák korrigálásához használnak, közvetlenül a szem felszínére helyezve.

A kontaktlencsék számos fajtája ismert. Választhatunk lágy vagy kemény kontaktlencsét, melyek kiválóan helyettesítik a normál vagy multifokális szemüveglencséket.

Napjainkban azonban egyre elterjedtebb a kontaktlencse, mint divatcikk használata, hiszen segítségükkel kiemelhető vagy akár meg is változtatható a szem eredeti színe.

A legtöbb kontaktlencse úgynevezett hidrofil, vagyis lágy lencse, mely legnagyobb részt vízbõl épül fel. Ezek a lágy kontaktlencsék rendkívül vékonyak, és az oxigén áteresztésére képes anyagból készülnek . Legkorszerűbbek napjainkban a szilikon-hidrogél lencsék , melyek magas oxigénáteresztés mellett , még komfortosabb viselést tesznek lehetővé.

Kontaktlencsét gyakorlatilag bárki viselhet, aki megtanulta a kezelés és a felhelyezés folyamatát.

A kontaktlencsének köszönhetően azok is élvezhetik a tökéletes látásélességet, akik nem szeretnek szemüveget viselni !
Gyakori a lencseviselők körében a havi vagy kéthetes kihordású lencse használata , de egyre elterjedtebb a napi kontaktlencsék viselése is . Ez mutatja egyre többen figyelnek szemük egészségére , mivel a korszerű alapanyagokból készült kontaktlencsék napi változatban még higiénikusabbak . Van egy másik csoport , akik szeretik ugyan a szemüvegüket , mondják : ” a szemüveg öltöztet ” , de néha mégis megszabadulnának a kerettől pár órára egy koncert , egy sportolás esetleg egy buli időtartamára.

kontaktlencse-beallitas-logok


468 ad