Koko és a Prémium Vision


Kokó is a Premium Visiont választotta

Kovács “Kokó” István olimpiai és világbajnok ökölvívó élete első komplex szemészeti vizsgálatát a Premium Visionnél végeztette el. A korszerű műszerekkel dolgozó kiváló szakorvosok speciális szűréseket és kisebb műtéti beavatkozásokat is vállalnak a Kútvölgyi klinikán működő központban.

“Fontos a szemem egészsége. Jól látok, de időnként úgy érzem, száraz a szemem, erős fényben pedig nem igazán tudok meglenni napszemüveg nélkül. Régebben, még amatőr ökölvívóként, volt egy sérülésem: 1997-ben, a budapesti világbajnokságon csúnyán bevérzett a szemem” – meséli Kokó, milyen előzmények után döntött úgy, hogy ellátogat a Premium Vision szűrővizsgálatára. Mint mondta, többször is részt vett már olyan hagyományos vizsgálaton, ahol azt nézik, el tudja-e olvasni a falra vetített számokat, betűket; a mostanihoz hasonló, alapos szűrésen azonban még soha nem vett részt.

“Bearanyozta a napomat a szűrés eredménye, ami alapján kiderült, nincs semmi baja a szememnek” – nyilatkozta a profi bunyózástól 2002-ben visszavonuló sportoló, aki számára természetesen ma is ugyanolyan fontos az éleslátás: műsorvezetőként, valamint aktív futóként, triatlonozóként egyaránt a legjobbat akarja kihozni magából.

A komplex vizsgálat, amelyen Kokó is részt vett, nagyjából fél óra alatt elvégezhető. Szalay Szabolcs ügyvezető elmondta: egy ilyen vizsgálaton a kórelőzmények felvételét követően megnézik a szem fénytörési értékeit, a szaruhártya görbületét. Jobb és bal szemmel, közelre és távolra ellenőrzik a látásélességet, két szemmel a térlátást tesztelik. A réslámpás vizsgálat során a szaruhártya, szemlencse állapotára fókuszálnak, illetve megfigyelik, hogyan reagál a pupilla a fényre. A szemnyomásmérés elsősorban a zöld hályog, az egyik legalattomosabb szembetegség kiszűrésére szolgál, míg a szemfenékről Optikai Koherencia Tomográffal (OCT) készítenek jó minőségű felvételeket.

“Számos optika, amely nem tud megfelelő gépparkot és személyzetet biztosítani a speciális szemészeti vizsgálatokhoz, hozzánk küldi ügyfelét. Ugyanakkor nemcsak az optikusok ajánlásával fogadjuk a pácienseket, bárki bármilyen szűrésre bejelentkezhet hozzánk” – jelezte az ügyvezető. Megjegyezte, hogy kiváló műszerezettségű rendelőjükben kisebb műtéteket, például szemhéjplasztikát, könnymirigyműtétet, árpaeltávolítást is el tudnak végezni, továbbá más szépészeti, kozmetikai célú, szemkörnyéki beavatkozásokat is vállalnak a szakorvosok.

“Ez egy szemészeti válogatott” – élt a sporthasonlattal Szalay Szabolcs, utalva arra, hogy a legkiválóbb orvosok folytatják náluk magánrendeléseiket. Az ügyvezető kitért arra is, hogy a Premium Visionnél külön rendelésen fogadják a gyermekeket: esetükben a gyulladásos megbetegedések, fejlődési rendellenességek időbeni felismerésének, kezelésének van kiemelt jelentősége.

koko-premiumvision-body