Céges szűrések


Rendelet: Az egészségügyi miniszter által kibocsátott és hatályos munkavédelemrõl szóló 1993. évi XCIII törvény, valamint az 50/1999. /XI. 3. | EüM rendelet, valamint az EüM rendelet módosításáról szóló 47/2001. /XII. 23./ rendelet és a 3/2002/ VII. 30./ ESZCSM rendelete szerint, a munkáltató köteles a munkavállaló látásának vizsgálatát biztosítani, õt látásvizsgálatra elküldeni. A munkavállaló – a külön jogszabály szerinti idõszakos alkalmassági vizsgálatokon túlmenően – köteles e vizsgálaton részt venni. A vizsgálatot a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtó orvos végzi el, aki indokolt esetben a munkavállalót szemészeti szakvizsgálatra utalja be. Ha szemészeti szakvizsgálat eredményeként indokolt, illetve a munkavállaló által használt szemüveg vagy kontaktlencse a képernyõ előtti munkavégzéshez nem megfelelõ, a munkáltató a munkavállalót – a külön jogszabályban meghatározott költségtérítési szabályoknak megfelelõen – ellátja a szükséges, a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveggel.


Ajánlatunk és szolgáltatás:

A fentiekben foglalt rendelkezések végrehajtásából eredõ költségek a munkavállalóval szemben nem érvényesíthetõk.

A fentiekkel kapcsolatban ajánljuk szolgáltatásunkat az alábbiak szerint:
Szemész orvosunk és diplomás optometristánk szakszerû látásvizsgálatot végez és amennyiben szükséges, szakképzett látszerészek a vizsgálati eredmények alapján szemüvegrendelést vesznek fel. A vizsgálat alkalmas a szem állapotfelmérésére és arra, hogy a későbbiekben a szem állapotváltozásait kövesse.
A látásvizsgálat az alábbiakat tartalmazza: visus vizsgálat (látásélesség), szemüveg ellenőrzés, a szem anatómiai vizsgálata (törőközegek, fundus), pupilla reakciók, szemmozgás ellenőrzése. Ezeket a vizsgálatokat olyan korszerű műszerekkel végezzük, melyek még sok szakorvosi rendelőben sem találhatók meg. A látásvizsgálat eredményét computeren rögzítjük, melyek folyamatos nyilvántartásról cégünk gondoskodik annak érdekében, hogy az eredmények a későbbiekben visszakereshetők legyenek. A látásvizsgálat elvégzését évenkénti rendszerességgel vállaljuk Optikai Szalonunkban, ahol a vizsgálatot a legkorszerűbb computeres műszerrel, illetve a hagyományos, szubjektív vizsgálati kontrollal végezzük el. A vizsgálatokat, 30 fő létszámot meghaladóan a cégeknél helyszínen végezzük.

Szemüvegkeretek közel 300 darabos standard mintakollekcióból választhatók. Igény szerint ez bővíthető az üzleteinkben megtalálható márkás kollekciókkal.

Kérjük, keressenek minket, hogy szolgáltatásunkkal az Önök és alkalmazottaik rendelkezésére állhassunk!

Referenciák:
Az elmúlt évben e törvény előírásainak megfelelően sok cég készíttetett dolgozóinak munkaszemüveget. Lehetőség nyílt számunkra több céggel együttműködni a szűrővizsgálatok és a védőszemüvegek elkészítése terén, akik referenciát tudnak nyújtani cégünk munkájáról:

 • BKV Zrt.
 • CEVA
 • FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprő Ipari Kft.
 • Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.
 • IC Nyrt.
 • Magyar Posta
 • Microsoftv
 • OTP
 • Rába Holding Nyrt.
 • Richter Gedeon Nyrt.
 • Weidmüller Kft.

A cégek egybehangzó véleménye volt, hogy ez a törvényi előírás jelentős többletköltséget jelent számukra. Jelentős segítségként értékelnék, ha a szűrővizsgálatot díjmentesé lehetne tenni.


468 ad